tiistai 27. maaliskuuta 2012

Pentuja

Pitkän hermoja raastavan odotuksen jälkeen Luna suvaitsi vihdoin ja viimein aloittaa synnytyksensä. Lämmöt olivat jo useaan otteeseen heitelleet sinne tänne ja ajattelin, ettei niiden seuraamisessa tunnu olevan mitään logiikkaa. Lämmöt käväisivät kerran alle 37:ssä asteessa, mutta Luna ei antanut mitää merkkejä synnytyksen alkamisesta.

Maanantaiyöllä kävin pesemässä Lunan takamuksen ja ihmettelin kuivatessani, kun Luna alkoi pitämään jonkinlaista uminaa. Sitten alkoi itselläkin leikata: "NYT ne tulee!" Äkkiä mammakoira pentulaatikkoon ja kaikki tarvikkeet esille. Melkein heti jo syntyikin, hieman ennen keskiyötä, ensimmäinen pentu, ruskea poika. 00.05 putkahti perään ruskea tyttö. 00.11 syntyi musta tyttö ja 00.52 musta poika. Tämän jälkeen Luna hieman rauhottui ja alkoi tutkia uusia tulokkaita innokkaammin.

Odottelin noin tunnin ajan ja tilanne näytti olevan jo ohi. Ultranssa pentuja sanottiin olevan kuusi tai alle, joten luulin määrän jäävän tähän neljään. Kävin Lunan kanssa ulkona, siivosimme pentulaatikon äitini kanssa ja pesin Lunan. 2.20 Luna pyöräytti yllättäen maailmaan mustan tytön ja melkein heti perään 2.35 kolmannen mustan tytön. 2.57 tuli vielä musta uros. Se siitä pesusta sitten.

Luna rauhottui taas ja alkoi nukkua. Päätimme itsekin alkaa huilaamaan. Luna nousi puolentoista tunnin kuluttua ja tuli viereen makaamaan. Samalla se päästi murahduksen. Äitini alkoi siirtää pentuja Lunan kylkeen ja ihmetteli samalla, miten yksi pennuista oli päätynyt jo Lunan vierelle. Laskimme pennut ja niitä olikin yht'äkkiä kahdeksan. 4.22 syntyi kahdeksas ja viimeinen pentu, musta tyttö.

Itse jouduin lähtemään yhdeksän maissa ajamaan pää pyörällä ja väsyneenä Turkuun labratunneille, mutta äitini jäi hoitamaan Lunaa ja pentuja päiväksi. Itse palauduin Raumalle iltasella ja pääsin ihailemaan vauvasia. Luna on osoittautunut mahtavaksi äidiksi ja onkin hyvin tarkka jokaisesta jälkikasvustaan. Isäkoira Néon omistaja Anne ja pentuprojektissa paljon minua auttanut Tiina kävivät myös iltasella katsomassa pentuja.

Tämän linkin takaa löytyy muutama kuva pennuista:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti