tiistai 3. huhtikuuta 2012

1 viikkoa

Pentusilla tuli tänään täyteen ensimmäinen viikko. Hurjasti ovat viikon aikana kasvaneet ja vankistuneet. Kaikki ovat terveitä ja voivat hyvin. Myös Luna on voinut hyvin. Ruoka maistuu ja maitoa tulee riittävästi (ainakin pentujen painoista päätellen). Luna malttaa jo lähteä pienelle lenkille ulos, eikä ole niin kiinni pennuissa, kuin ensimmäisten päivien aikana.

Eilen leikattin ensimmäistä kertaa pentujen kynnet. Meteli oli sen mukaista. Ei ollut mikään maailman helpoin homma, mutta kaikkien kynnet saatiin leikattua lopulta. Nyt jo erottui selvästi muutama vahvempi tahtoinen porukasta. Yllättyin, miten paljon voimaa jo on viikon ikäisten tassuissa.

Tässä pentujen painot tänään punnittuina. Aikast pötköjä ovat.

1. ruskea poika 777 g
2. ruskea tyttö 666 g
3. viiru tyttö 675 g
4. valkoinen poika 792 g
5. spotty tyttö 773 g
6. pikkuläikkä tyttö 627 g
7. musta poika 776 g
8. v-tyttö 828 g

Pikkuläikkä on edelleen pieni verrattuna muihin. Se on kuitenkin saanut painoa tasaisesti, joten en siitä ole enää huolissani. Ilataisn/öisin olen käynyt siirtämässä pikkuisen nisälle, että saisi hieman extraruokaa. Myös viirun ja ruskean tytön rukailua olen yrittänyt tarkkailla. Muut pennut kun jyräävät härskisti pienemmät alleen ruoka-aikana.

Pennut ovat saaneet alustavasti nimet ja rekisteröinti on työn alla. Viralliset nimet julkaisen varmaankin loppuviikosta myös täällä. Nimiteema löytyi -yllätys yllätys- musiikkimaailmasta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti